Nytorps Mosse IP 1
25 augusti 2024
16:00

Referat: Skogås-Trångsunds FF - Västerhaninge IF

Det började i dur och slutade i moll. Vi visste att det skulle bli en lurig match. Det vi sett av Skogås är att de varit bättre än placeringen i tabellen men vi trodde ändå att Västerhaniknge var ett betydligt starkare lag.

Det började bra, precis som i de tidigare matcherna under hösten. Västerhaninge kommer ut i första halvlek och spelar ut motståndaren. 1-0 Oscar efter 10 minuter. En hörna klack av Lucas på första ytan Oscar språngnickar in bollen stolpe in. Då hade VIF redan haft en boll inne som blivit bortdömd för offside. Mohammed ökar på till 2-0 återigen är det Lucas som passar. Så såg det ut, flera fina anfall som mycket väl hade kunnat resulterat i fler mål. Istället det sista som hände i halvleken. Hörna för Skogås en nick som seglade in i det bortre hörnet.

Andra halvlek stor förändring ett ängsligt Västerhaninge mot ett Skogås som hade fått vittring trots det inte superfarligt men det luktade kvittering.
På två minuter förändras matchbilden totalt. Bolltapp i en yta framför en samlad backlinje djupboll snabb omställning kvitterat. En minut senare samma sak omställning och nu var det Skogås som satt i förarsätet. Västerhaninge blev desperata började spela en och en. Bolltapp omställning mål och matchen var över. Istället för att avsluta anfall började laget desperat att dribbla en och en, tappa bollar i farliga lägen och öppna upp för Skogås omställningsfotboll. 2-5 kom på övertid och var mer av akademisk betydelse.

Vi måste lära av den här matchen. Vi frångick i andra halvlek hur vi vill spela, såg mer ut som det såg ut tidigt i våras då bolltapp i farliga ytor gjorde att vi blev enormt sårbara för omställningar. En djupleds boll och därigenom friläge.
Det är bara att bryta ihop lära av misstagen, ny match på fredag borta mot Tumba.